Galerija DISPLEJ prejela znak odličnosti »MADE IN SLOVENIA«

9. 4. 2021
Galerija DISPLEJ prejela znak odličnosti »MADE IN SLOVENIA« (foto: Profimedia)
Profimedia

Galerija DISPLEJ se je pridružila prejemnikom znaka odličnosti "Made in Slovenia" in se uvrstila v izbor slovenske oblikovalske odličnosti.

Z znakom odličnosti "Made in Slovenia" Center za kreativnost, ki deluje pod okriljem Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, spodbuja razvoj izdelkov in storitev, ki združujejo ustvarjalnost in poslovno vizijo.

Strokovna žirija CzK/MAO, ki odličnost izdelkov oceni na podlagi vnaprej določenih kriterijev je znak odličnosti podelila galeriji DISPLEJ in odtisom ilustratorjev Mojce Krajnc, Gašperja Krajnca ter Dejana Kralja.

BOJANA DIMITROVSKI, Dolgčas

Galerija DISPLEJ in dela omenjenih avtorjev se bodo predstavljala tudi v sklopu razstav Prihodnost bivanja/The Future of Living, ki jih organizirata CzK /MAO in Ministrstvo za zunanje zadeve. Predvidenih 25 razstav, ki bodo potekale po Evropi, Bližnjem vzhodu in Južni Ameriki, je vezanih na predsedovanje Slovenije Svetu EU.

DEJAN KRALJ, Staro znanje

O galeriji DISPLEJ

Poslanstvo galerije DISPLEJ je ustvariti edinstven, razločen vizualen jezik s skrbnim izborom umetnikov in njihovih del. DISPLEJ želi umetniška dela predstaviti na najboljši način, zato pozornost posveča kakovostni reprodukciji del in premišljenemu izboru formata ter končne predstavitve dela. Spletna galerija DISPLEJ ponuja kuriran izbor del umetnikov s številnimi motivi, ki so tako po tehnikah kot po vzdušjih različni, in tako omogočajo, da vsak posameznik najde njemu všečno delo, primerno za opremo doma, poslovnih ali javnih prostorov, ki potrebujejo dekorativni dotik. 

GAŠPER KRAJNC, Kolesar

O razstavi Prihodnost bivanja/The Future of Living 

Svež izbor izdelkov sodobnega slovenskega oblikovanja, lokalnih sestavin in trajnostnih načel!

Predstavljeni izdelki in storitve združujejo ustvarjalnost s poslovno vizijo. Center za kreativnost poudarja zgodbe malih blagovnih znamk, ki izražajo funkcionalnost, strast do življenja in narave, inovativne načine uporabe lokalnih materialov, zlasti lesa, in nove tehnike proizvodnje, pri čemer se opirajo na regionalno obrtništvo in napredne tehnike trajnostne proizvodnje.

ISTVAN DAVID, Final Cut Scene VII

Nabor 90-ih izdelkov, ki so prejeli znak odličnosti »Made in Slovenia«, je nastal v zadnjih dveh letih in v mnogočem predstavlja napore Centra za kreativnost, ki deluje v sklopu Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, povezovati, promovirati, podpirati in razvijati kulturni in kreativni sektor v Sloveniji ter ga aktivneje povezati z gospodarstvom, znanostjo in izobraževanjem. Izdelki napovedujejo prihodnost bivanja, kjer surovih materialov ni več v izobilju, ko je potrebno racionalizirati načine produkcije, uporabe človeških virov in izdelke približati novi generaciji uporabnikov, ki si želi njim prilagojene rešitve. Te so v tehnološko napredni in inovativni izdelavi, ki jo proizvajalci in oblikovalci združujejo z ljubeznijo do življenja in narave. 

JAKA VUKOTIČ, Leopard

MARKO RENKO, Med drevjem

MIMI ANTOLOVIC, Detonation

Fotografije: ilustracije Mojca Krajnc, Gašper Krajnc, Bojana Dimitrovski, Jaka Vukotič, Marko Renko, Mimi Antolovič, in Dejan Kralj

Preberite še: 8 najlepših prehodnih jaken iz Zare, ki jih boste nosili ves čas

Priporočamo tudi: Trend teh grdih čevljev se to sezono še ne poslavlja