Izboljšajte svoje delovne sposobnosti in navdušite sodelavce

Saj poznate tisti občutek, ko se polni zanosa in energije lotite dela, potem pa vas preseneti kup papirjev na vaši mizi, medtem ko se vaš elektronski nabiralnik kar šibi pod pošto, ki je priromala vanj.

Izboljšajte svoje delovne sposobnosti in navdušite sodelavce - Foto: profimedia

Preden vam uspe na hitro pregledati vsa sporočila, izgine še najmanjša možnost, da boste delo opravili ta dan.

Zavlačujte z odpiranjem pošte

Dela se je najbolje lotiti zjutraj, ko smo spočiti in pripravljeni na nove izzive. Če dan začnemo s prebiranjem elektronske pošte, misli hitro zasiči kup nepotrebnih informacij, ki izrinejo naše ideje.

Omejite opravila

Število nalog, s katerimi se srečujemo vsak dan, je tako veliko, da je selekcija nujna. Izberite tri obveznosti, ki se vam zdijo najpomembnejše, in jim namenite največ energije.

Kreativnost po meri

Naša kreativnost ima svoje meje, zato je ne zaprav­ljajte po nepotrebnem. Aktivno sodelujte pri stvareh, ki so za uresničitev vaših načrtov res pomembne, in se ne ukvarjajte s tistimi, ki ne bodo obrodile želenih sadov.

Ostanite nasmejani

Veliko lažje delamo in sodelujemo z drugimi, če smo pozitivno naravnani. Med delom razmišljajte, kako se počutite, in poskušajte ubesediti svoja čustva. Pogovor pomaga rešiti še tako navidezno nepremagljive čustvene težave.

Iz majhnega raste veliko

Veselite se majhnih stvari, ki jih običajno spregledate. Pobrskajte po svojih dosežkih in jih proslavite. Pozitivna čustva, ki ob tem nastajajo, pripomorejo k ustvarjalnosti in krepijo samozavest.

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri