Utrinki iz jubilejnega 180-ga Aninega plesa

Ana se je v noči iz sobote na nedeljo v vsem svojem sijaju znova "vrtela" v eni najlepših in najbolj akustičnih dvoran v Evropi, v Kristalni dvorani Grand hotela Rogaška.

Utrinki iz jubilejnega 180-ga Aninega plesa - Foto: Media speed

Program prireditve, katere organizator je Rotary Club Ljubljana Emona se je v skladu s 180-letno tradicijo začel natančno ob 19 uri. Ob najavi vsakega gosta posebej so gostje svečano, ob pozdravnih taktih orkestra Akord z balkona dvorane, vstopali v dvorano. Ob 20 uri se je prireditev ob osmih udarcih gonga slovesno začela.

Sledile so fanfare in vstop 20 natakarjev s prvim krožnikom Aninega svečanega menuja, ki ga je pripravila slovenska mladinska kuharska reprezentanca pod vodstvom kuharskega mojstra Boruta Jakiča, nosilca najvišjih kuharskih priznanj doma in v tujini. Rdeča nit letošnjega menuje je bilo kulinarično in enološko popotovanje po 180 letni zgodovini Aninih plesov.

V novo jutro pa so udeležence plesa in zunanje opazovalce po taktih Quarteta Bojčevski z novim AUDI Q7 popeljali baletniki Beograjskega narodnega gledališča.

Letošnji dobrodelni prispevek je namenjen zbiranju sredstev s katerimi bo Rotary klub Ljubljana Emona na letovanje poslal 48 otrok iz socialno ogroženih družin.

Podelil ga je predstavnik generalnega pokrovitelja prireditve, gen dir. Porsche Slovenija gospod Heinz Slezak.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri