Brandon Flowers: Sam, a ne osamljen

27. 9. 2010
Brandon Flowers (foto: Fotografija promocijsko gradivo)
Fotografija promocijsko gradivo

Pevec ene izmed najbolj uspešnih rok skupin v zadnjem času The Killers, Brandon Flowers (29 let), je te dni izdal nov album. Čeprav tako skladbe kot produkcija spominjajo na delo skupine, se Brandon predstavlja samostojno. »Po pravici povedano bi si želel, da bi bila to plošča Killersov, « priznava ume­tnik iz Las Vegasa. Kako dolgo bodo člani zasedbe želeli počivati in ali se bodo sploh še kdaj vrnili na sceno, Brandon ne ve, vsekakor pa mu je jasno, da oboževalcev ne sme pustiti lačnih.

Pozdravljen, Brandon oziroma Tijuana Heston!

Tijuana Heston je ime, s katerim se prijavljam v hotel. Prijatelj mojega dedka je Tijuana, za priimek Heston pa ne znam pojasniti, zakaj mi je prišel na misel …

Je lažno ime danes obvezno?

Včasih. S skupino smo imeli nekaj čudnih pripetljajev z oboževalci v hotelih.

Album ste naslovili Flamingo po hotelu v Las Vegasu, ki ga je zgradil mafijec Bugsy Siegel …

… na cesti Flamingo Road. V teh zgodnjih letih je bil Vegas v stilu Divjega zahoda, Bugsy pa je želel zgraditi nekaj bolj eksotičnega. Pripeljal je Rat Pack in Elvisa Presleyja in začel novo gibanje. Zdelo se mi je, da moje pesmi potrebujejo dom, in Flamingo je odlično zvenel.

Ampak Flamingo zveni zelo killersko …

Pesmi sem napisal za bend, ne zase; zato je bilo res čudno, ko sem spoznal, da jih bom moral posneti sam.

Svoj videz ste spremenili z vsakim albumom. Kakšen je vaš stil danes?

Moja žena (Tana Mundkowsky) pravi, da sem kot lik iz risanke – ko se enkrat odločim za določeno oblačilo, ga kar naprej oblačim. Rad bi našel stil za vedno, vendar bo zdaj bolj klasično ameriški – v stilu Steva McQueena in Roberta Redforda.