Vabljeni na predstavitev modne linije ZDSLU

Pri Zvezi društev slovenskih likovnih umetnikov, ki ga vodi akademski slikar Aleš Sedmak, so zaključili projekt unikatne ročno poslikane modne linije. 

Vabljeni na predstavitev modne linije ZDSLU

Prestavitev, na kateri bodo avtorji spregovorili o razmišljanju in počutju ob sodelovanju pri projektu in o današnji družbi ter njenem odnosu do oblačenja, bo v sredo, 19. novembra, ob 19. uri v Atriju ZRC v Ljubljani.

"Z modno linijo ZDSLU vstopamo v polje mode in oblačil, ki niso zgolj uporabni predmeti, ampak so predvsem umetniški artefakti, poslikane površine sedmih vrhunskih likovnih umetnikov, ki so se vsak na svoj način spopadli z oblačili, dekorativnimi elementi in modnimi dodatki. Tako nastali umetniški produkti so oblikovani po sodobnih modnih standardih in naš namen je, da v pred decembrskem času širšim javnostim predstavimo kvalitetna umetniško zasnovana oblačila, ki so namenjena dvigu kvalitete življenja. S svojo individualno ustvarjalnostjo in s svojim talentom so naši umetniki pokazali različnost pri barvnih kombinacijah in pri formi, saj sleherno oblačilo nosi prepoznavni pečat posameznega avtorja," so ustvarjalci zapisali v sporočilu za javnost.

Na oblikovano svilo, bombaž in lan so slikali Bojan Bensa, Elena Churnosova, Evgenija Jarc, Jožica Medle, Arjan Pregl, Silvester Plotajs-Sicoe in Huiqin Wang.

Pri projektu sta sodelovali Jožica Brodarič in Marija Jašovec Zajc.

Ob predstavitvi bo potekal pogovor z ustvarjalci, ki ga bosta vodili Olga Butinar Čeh in Petja Grafenauer.

Za glasbeni del pa bodo poskrbeli Brata Erič in Bor Zakonjšek.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri